10001242_725362597484966_452488067_oProgramele de Coaching se
incadreaza in doua categorii de servicii:

1. Executive Coaching

Programele de Executive Coaching sunt dedicate managerilor.

2. Coaching Post Training

Programele de Coaching Post Training sunt dedicate participantilor la training.
Programele de Executive Coaching sunt derulate in formula 1 la 1, Coach – Manager, in 5 pana la 7 sesiuni saptamanale, o sesiune avand durata de 3 ore. Planul de Coaching este stabilit in urma unei analize a decalajelor existente si de stabilire a zonei de dezvoltare: Cresterea performantei profesionale, Promovarea sau reorientarea in organizatie sau Depasirea unei situatii critice. Analiza este realizata impreuna cu superiorii managerului care urmeaza sa participe la program precum si cu acesta din urma. Scopul acestor intalniri este de a stabili zonele in care managerul participant are nevoie de crestere, numarul de sesiuni, precum si evaluarea nivelului de implicare al acestuia in viitorul program. Programele de Executive Coaching sunt deschise si managerilor care vor sa se implice intr-un astfel de program din proprie initiativa, fara o decizie venita din partea managementului superior.

● Sesiunile se deruleaza conform tematicilor stabilite in planul initial cu managementul companiei.
● Sesiunile sunt planificate in zilele de Luni sau Vineri.
● In partea de inceput a fiecarei sesiuni se face o analiza a Situatiei Actuale pe reperele sesiunii respective si se evalueaza progresele facute, precum si ceea ce nu a functionat conform planului.
● La finalul fiecarei sesiunii se stabilesc obiectivele de actiune pentru saptamana in curs in vederea atingerii Situatiei Dorite.
● Pe parcursul programului managerii superiori vor furniza informatii privitoare la progresele facute de managerul implicat in program.
● La finalul programului se realizeaza cu managerii superiori o analiza a rezultatelor generale ale programului si se stabilesc pasii urmatori necesari procesului de crestere profesionala a managerului participant.

In multe situatii este necesar ca un program de training sa necesite derularea unui numar de sesiuni de coaching cu participantii la training, pentru a consolida adoptarea conceptelor studiate si pentru a asigura aplicarea lor in practica zilnica. In acest sens, atat in faza de analiza initiala cat si pe parcursul derularii Planului de Training, puteti opta pentru acest tip de serviciu.

In cazul implementarii metodologiei OpenAgile programul de coaching este obligatoriu dat fiind faptul ca nu este vorba doar de un training care implica schimbari la nivel individual, ci de metodologie care implica schimbari la nivel individual si de echipa. Asa cum am mentionat in pagina OpenAgile, sesiunile de coaching pot dura intre 10 si 20 de zile in functie de organizatie.